180 x duurzaam met 1 product?

Wil je weten hoe je wel 180 x duurzaam bezig kunt zijn, met 1 product onder de €4? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wel, het is eigenlijk heel erg simpel. Wat doen we 3 maanden lang, zeker 2 maal per dag, met hetzelfde product?


Tandenpoetsen! Als je ouders vroeger netjes elke 3 maanden je tandenborstel vervangen hebben, dan heb je alleen al in je jeugd zo tussen de 65 en 70 tandenborstels gebruikt. Hoe veel zouden dat er nu zijn? En al die tandenborstels zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal van plastic geweest.

Wil je een hele simpele stap zetten naar een bewuster en duurzamer leven? Laat dan de eerst volgende tandenborstel die je koopt van bamboe zijn! Bamboe groeit super snel, het soort dat nodig is voor tandenborstels is niet het soort dat panda's graag eten, hun leefgebied komt dus niet in het geding, en bamboe is biologisch afbreekbaar. Na anderhalf jaar is jouw tandenborstel weer een met de natuur. Knip je de haartjes er af, dan kan je je tandenborstel gewoon in de tuin begraven. Hoe gaaf is dat!
Bij Holland and Barrett zijn bamboetandenborstels te koop, of hele mooie gepersonaliseerde via etsy.
Er zijn ook bamboe-kindertandenborstels, zo hebben wij de kindertandenborstels van hydrophil.

Wij hebben een gezin van 6. Dat zijn dus 6 x 4 = 24 tandenborstels per jaar minder op de afvalberg. Dat lijkt misschien niet veel, maar na ruim 4 jaar hebben we al 100 tandenborstels mogen begraven!

Poetsen jullie al met een bamboetandenborstel?

** Deze post kan affiliatie-links bevatten. Je merkt er niets van, kost jou niets extra's, maar ik kan er een kleine vergoeding voor krijgen als iemand via de link iets koopt. Ik link NOOIT naar producten waar ik zelf niet 100% achter sta! **




Reacties

Populaire posts